TIHO, ALI EFIKASNO: Soni UVELIKO testira ELEKTROMOBIL na austrijskim putevima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TIHO, ALI EFIKASNO: Soni UVELIKO testira ELEKTROMOBIL na austrijskim putevima

  Prvi električni automobil japanske kompanije Soni, koncept nazvan VISION-S, predstavljen je pre godinu dana na tada još uživo održanom CES, a za to vreme ceo projekat je prilično uznapredovao.

  Automobil jedne tehnološke kompanije, pogotovo bez ranije najave, prilično je iznenadio javnost. Iz Sonija su tada objasnili kako je reč o konceptu kojem je cilj prikazati njihove mogućnosti i testirati tehnologije za autonomna i električna vozila.

  Za godinu dana od predstavljanja VISION-S je napredovao, a inženjeri su naporno radili na novim tehnologijama, senzorima i kamerama za autonomnu vožnju. Posebnih senzora za automatiku vožnje, prema novim informacijama, ukupno ima čak 40.

  Sada je, poručili su iz japanske kompanije, za VISION-S nastupila nova faza razvoja. Započeta su, naime, testiranja na javnim saobraćajnicama Austrije, na kojima Soni s partnerima želi da evaluira sopstvene tehnologije i sigurnosna rešenja ugrađena u ovaj automobil.

  Testiranja se odvaju u blizini Sonijevog inženjerskog sedišta u Gracu.

  Istovremeno je na virtuelnom CES-u 2021 prezentovan napredak u tehnologijama koji je postignut od lane. VISION-S će od konkretnih karakteristika imati dva elektromotora ukupne snage 536 KS, sa ubrzanjem od 0 do 100 km/h u 4,8 sekundi, te najvišu brzinu koncepta od 240 km/h.

  Detaljnije informacije o bateriji, dometu, kao ni o mogućem početku proizvodnje ili prodaje, nisu objavljene.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE