TikTok: Posle Majkrosofta još jedan VELIKI IGRAČ u trci

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TikTok: Posle Majkrosofta još jedan VELIKI IGRAČ u trci

  U trku za kupovinu američkog tržišta aplikacije za deljenje video sadržaja TikTok uključio se i Tviter, ali finansijski stručnjaci sumnjaju da će ta kompanija moći da obezbedi novac za tu akviziciju.

  Oni ističu da je malo verovatno da bi Tviter u toj trci mogao da pobedi korporaciju kakva je Majkrosoft i da sa kineskom kompanijom Bajt Dens zaključi sporazum do 15. septembra, kada će TikToku, po nalogu predsednika SAD Donalda Trampa, biti zabranjen rad u Americi.

  Tržišna vrednost Tvitera je oko 30 milijardi dolara, a otprilike toliko će kompaniji Bajt Dens morati da se plati za preuzimanje američkog tržišta, što znači da bi Tviter morao da pronađe dodatni novac da bi realizovao tu transakciju.

  “Tviter će imati težak zadatak da sakupi dovoljno novca za kupovinu američkih akcija TikToka, jer nema dovoljno kapaciteta za pozajmljivanje”, rekao je profesor Univerziteta u Mičigenu Erik Gordon.

  Tramp je pre nekoliko dana rekao da će podržati napore Majkrosofta da kupi američke operacije TikToka, ukoliko vlada SAD bude imala “znatan deo” koristi od toga, ali je ponovio da će od 15. septemba zabraniti tu aplikaciju u Americi ako do tada ne bude završena kupovina.

  Majkrosoft je danas saopštio da je cilj kompanje da do sredine septembra zaključi sporazum sa kineskom kompanijom Bajt Dens.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE