Tokio "urbano najotporniji" grad na svetu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tokio “urbano najotporniji” grad na svetu

  Tokio je proglašen za najbezbedniji grad u svetu, odlukom Ekonomske obaveštajne jedinice prema sposobnosti gradova da se suočavaju sa svim vrstama problema, od klimatskih katastrofa do sajber napada.

  Singapur je zauzeo drugo mesto, a Osaka, još jedan japanski grad, je na trećoj poziciji. Ova tri grada držala su ove pozicije i na listama za 2015. i 2017. godinu.

  Ovogodišnji indeks 60 gradova bio je fokusiran na koncept “urbane otpornosti”, odnosno sposobnosti gradova da apsorbuju šokove i da se oporave, objavili su istraživači.

  Indeksom se ocenjuju četiri vrste bezbednosti: digitalna zaštita, infrastruktura, zdravstvo i lična bezbednost.

  Azijsko-pacifički region dominira u prvih deset pozicija sa šest gradova, uključujući Sidnej na petom mestu, Seul na osmom i Melburn na desetom.

  U prvih deset ušla su po dva grada iz Evrope i Severne Amerike. Amsterdam je četvrtoplasirani, Kopenhagen osmi, Toronto je šesti, a Vašington sedmi.

  Ovi gradovi dobili su visoke ocene za pristup veoma kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, specijalne timove za sajber bezbednost, policijske patrole orijentisane na lokalne zajednice i dobro planiranje za slučaj katastrofa, navode istraživači.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE