TOPLA PREPORUKA: Izložba više od 100 Rašićevih fotografija Dejvida Bouvija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TOPLA PREPORUKA: Izložba više od 100 Rašićevih fotografija Dejvida Bouvija

  Više od 100 fotografija Dejvida Bouvija, autora Brajana Rašića, biće izloženo od 27. maja do 21. avgusta, u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkoj ulici u Beogradu, uz vrlo uzbudljiv prateći program.

  „Belgrade to Bowie“ je projekat posvećen nedavno preminulom superstaru Dejvidu Bouviju (David Bowie), čiji osnovni deo čini velika izložba fotografija Brajana Rašića, svetski poznatog muzičkog fotografa, koji je više od dve decenije bio jedan od Bouvijevih zvaničnih fotografa. Brajan je tako zabeležio neke od istorijskih trenutaka ovog velikog multi medijalnog umetnika, kako sa brojnih turneja, tako i iz privatnog života.

  btb-black

  Više od 100 Rašićevih fotografija biće izloženo u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke tokom gotovo tri meseca trajanja izložbe, uz vrlo uzbudljiv prateći program koga će činiti pre svega radovi petnaestak domaćih umetnika kojima je Bouvi bio direktna inspiracija (Aleksandar Gligorijević, Mateja Petković, Nemanja Jehlička, Goran Milanović, Marko Lađušić, Svetlana Sakan, Željka Mićanović Miljković, Nino Maljević, Goran Vitanović, Filip Mikić, Stevan Lončarević …), prikazivaće se svakodnevno filmovi u kojima je Bouvi igrao, biće organizovane brojne aktivacije, tribine i radionice.

  [preporucene_vesti ids=”93989″]

  Brajan Rašić je rođeni Beograđanin, koji se proslavio u Londonu kao muzički fotograf, gde živi i radi još od 1979. godine. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, Brajan je fotografisao neverovatan broj umetnika, pre svega muzičara svih muzičkih žanrova popularne muzike. Našoj javnosti je najviše poznat kao zvanični fotograf legendarnih Roling Stonsa, ali retko je poznato da je više od 20 godina Brajan fotografisao i Dejvida Bouvija. Brajanov bogati katalog fotografija raznih muzičara sadrži najveće svetske zvezede, gotovo svih muzičkih žanrova.

  Dejvid Bouvi i Brajan Rašić su se upoznali početkom ’80-ih godina, I njihova saradnja trajala je do Bouvijevog poslednjeg nastupa, 2006. godine.

  Zahvaljujući podršci Raiffeisen banke, koja je pokrovitelj izložbe Beograđani će naredna tri meseca u Jugoslovenskoj kinoteci moći da uživaju u momentima iz raznih Bouvijevih faza, zabeleženim kamerom Brajana Rašića, ali i da se upoznate (bolje) sa likom i delom čoveka koji je inspirisao generacije, kroz biografiju, diskografiju i biblioteku, koje će biti sastavni deo ove izložbe.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE