Tramvaji iz Kragujevca za stanovnike Bremena - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Tramvaji iz Kragujevca za stanovnike Bremena

  U modernom industrijskom kompleksu MIND Park u Kragujevcu uskoro će početi da se proizvode vozovi i avionski delovi, pišu Novosti.

  Kako navode, završeno je nekoliko proizvodnih hala tog kompleksa, odakle uveliko izlaze komponente za šinsku industriju.

  Radi i institut za ispitivanje kvaliteta metala, najveća lakirnica u Evropi, a u fabrici koju je zakupio Simens počinje proizvodnja tramvaja za nemački grad Bremen.

  MIND Park se prostire na 150 hektara, a u MIND Groupu i dve Simensove fabrike radi 1.200 ljudi.

  “Nadamo se da će zaposlenih biti i mnogo više. Ove godine biće izgrađene još najmanje tri proizvodne hale za dobavljače u industriji šinskih vozila, ali nisu isključene ni druge oblasti metaloprerađivačke industrije. Pe svega, avio-industrije”, kaže Igor Mitrović, direktor MIND Real Estate, kompanije koja je vlasnik parka i jedne od osam kompanija koje čine Milanović Industries Group.

  Iz pogona će uskoro izaći prvi vagoni koje je Simens ugovorio, a godišnje bi trebalo da se proizvodi 80 tramvaja, odnosno 320 vagona, dodaje Mitrović.

  Zvaničnici su najavili da će, kada Simens zaokruži proizvodni proces, u zoni “Sobovica-Lužnice” raditi između 6.000 i 8.000 radnika.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE