Transformišite i digitalizujte svoje procese potpisivanja dokumenata

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Transformišite i digitalizujte svoje procese potpisivanja dokumenata

  Situacija u kojoj smo se nedavno našli mnogim kompanija je ukazala na to kako pristup radu može biti potpuno drugačiji. Rad od kuće brzo je prihvaćen i ispostavilo se da je vrlo produktivan, a veliki deo birokratskih procesa sada može da se obavi onlajn, odnosno digitalno. Jedan od primera je i digitalno potpisivanje dokumenata, koje bi prema dosadašnjim istraživanjima, zajedno s automatizacijom razmene dokumenata, moglo osloboditi i do 30 odsto radnog vremena radnika. Budući da skraćuje proces potpisivanja od nekoliko dana na svega nekoliko sati, ovakvo rešenje se pokazalo izuzetno praktičnim i korisnim, pa se zato očekuje da će ostati uobičajena praksa i nakon primene fizičke distance.

  Tržišni lider u tom području svakako je Adobe Sign, vodeći sistem elektronskih potpisa, s preko 6 milijardi transakcija e-potpisa godišnje. Pomoću njega moguće je kreirati i slati obrasce, ugovore i sporazume na  potpisivanje, a zatim ih potpisati u bilo kom trenutku i s bilo kojeg uređaja. Praćenje i upravljanje dokumentima omogućeno je u stvarnom vremenu, što znači da dobijate obaveštenja o tome kada je neko otvorio dokument, potpisao ga ili ga zadao vama na potpis. Za interne procese omogućeno je i samo odobravanje formalnih dokumenata kod kojih potpis nije nužan.

  Osim toga, ovo rešenje uveliko može da pomogne u automatizaciji poslovnih procesa zahvaljujući omogućenom slanju više personalizovanih verzija pojedinačnog dokumenta ili ugovora većem broju primaoca, u samo nekoliko klikova. Moguće ga je integrisati i u već postojeće aplikacije koje kompanija već koristi kao što su alati za kolaboraciju, CRM sistemi i slično.

  Adobe Sign je usaglašen i sa EU i globalnim propisima za e-potpis, pa tako zadovoljava širok spektar pravnih zaheva. Posebno je važno istaći da je Sign usaglašen eIDAS i GDPR uredbama za e-poslovanje i e-commerce transakcije.

  Za sve one kojima bi u poslovanju pomogao ovakav sistem HSM informatika odlučila je da održi besplatan vebinar na temu korišćenja Adobe Sign rešenja pod nazivom “Transformišite i digitalizujte svoje procese potpisivanja dokumenata”.

  Slaven Stojanović, Head of Sales u HSM informatici, objasniće kako  Adobe Sign svima unutar kompanije olakšava slanje dokumenata na e-potpis, uz samo nekoliko klikova i praćenje stanja u stvarnom vremenu. Paula Stražičić, Consultant u HSM informatici zainteresovane će bliže upoznati sa samim sistemom i na primerima će pokazati koliko je čitav proces elektronskog potpisivanja jednostavan i pristupačan. A za kraj, Matija Osrečak iz advokatske kancelarije Dominković & Osrečak rešiće nedoumice u vezi sa pravnim zahtevima i propisima u vezi sa e-potpisima.

  Vebinar će se održati 17. juna u 14 sati, a ukoliko vas zanima više o ovoj temi ili želite da se prijavite to možete učiniti ovde.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE