Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

TREĆA SREĆA: Kocke na Trgu republike skidaju se PONOVO

Nove kocke na Trgu Republike koji je rekonstruisan od leta 2018. do kraja avgusta 2019. a zatim ponovo popravljan, opet će biti podignute, ovoga puta da bi se ugradile tramvajske šine potrebne za vraćanje tramvaja 1 od Slavije do Kalemegdana, piše Politika.

Vest o vraćanju šina kroz ovaj deo grada nije novost, taj plan nadležnih poznat je već nekoliko godina, ali nije poznato zašto nadležni prilikom nedavne rekonstrukcije Trga nisu predvideli i ugradnju šina na potezu od Kolarčeve do Vasine.

Naknadno postavljanje šina iziskivaće dodatno vreme, posao i dodatno trošenje novca građana, piše Politika i podseća da su radovi na Trgu republike okončani po ceni od 739.880.766 dinara.

Direkcija za građevinsko zemljište raspisala je nedavno javnu nabavku koja se tiče izrade tehničke dokumentacije za proširenje pesačke zone Knez Mihailove.

Kako preciziraju u Direkciji, predmet konkursne dokumentacije je izrada idejnog rešenja, idejnog projekta i projekta za izvođenje sa planom preventivnih mera za proširenje pešačke zone Knez Mihailove.

„To obuhvata uređenje Vasine i Uzun Mirkove ulice, dela Ulice kralja Petra i Akademskog trga. U tehničku dokumentaciju će se ugraditi i ranije usvojeno idejno rešenje tramvaja duž poteza Slavija – Kalemegdan, a ukoliko bude potrebno, u skladu sa rezultatima arheoloških istraživanja na Studentskom trgu, tehnička dokumentacija biće prilagođena rezultatima tih istraživanja” kažu u Direkciji i dodaju da je konkursnom dokumentacijom predviđen maksimalan rok za izradu tehničke dokumentacije 290 dana od uvođenja dobavljača u posao, a da je procenjena vrednost javne nabavke 25.000.000 dinara.

Ne očekuje se da će radovi krenuti u narednih godinu dana, a precizno se ne zna ni kada bi mogla da krene ugradnja šina od Slavije do Kalemegdana koja će podrazumevati raskopavanje Ulice kralja Milana, Terazija, Kolarčeve, Trga republike, Vasine, Studentskog trga i Uzun Mirkove.

Izvor: Politika

Foto: Beta/Miloš Miškov

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE