TRGOVAO UTICAJEM: Bivšem direktoru 4,5 godine zatvora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TRGOVAO UTICAJEM: Bivšem direktoru 4,5 godine zatvora

  Bivši direktor Inspekcije za rad Ministarstva rada Dragoljub Peurača osuđen je u Specijalnom sudu u Beogradu na četiri i po godina zatvora zbog trgovine uticajem.

  Prilikom izricanja presude ukazano je da je izmenjeno krivično delo za koje se Peurača tereti, tako da je osuđen za trgovinu uticajem u produženom trajanju, a ne za primanje mita kako je navedeno u optužnici.

  Odbrana i tužilaštvo najavili su žalbu na presudu, a sud im je odobrio produženi rok od 15 dana zbog složenosti predmeta.

  Peurači se stavljalo na teret da je 11. do 19. marta 2014. “kao službeno lice, u svojstvu direktora Inspektorata za rad zahtevao i primio poklon za sebe, da ne izvrši službenu radnju koju ne bi smeo izvršiti”.

  U optužnici se navodi da je u dva navrata od pojedinih preduzeća tražio iznose od po 30 i 50 hiljada evra na ime poklona, kako bi sprečio podnošenje prekršajne ili krivične prijave.

  Prvobitno je bio osuđen na pet godina zatvora, ali je Apelacioni sud u maju 2016. tu presudu poništio zbog, kako je saopšteno, bitnih povredbi odredaba krivičnog postupka.

  Tokom objavljivanja presude istaknuto je da je sudsko veće postupilo po nalogu Apelacionog suda i da su ispravljene nepravilnosti.

  Peurača je uhapšen u martu 2014. a posle nekoliko mesecu u pritvoru bio je pušten da se brani sa slobode. Nije prisustvovao izricanju presude.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE