"Tuneli ipak loši, a kriv je direktor" - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Tuneli ipak loši, a kriv je direktor”

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potvrdila je da su dva tunela na Koridoru 11 urađena loše, i to zbog korišćenja starih mašina dok je izvođač nove mašine angažovao u Rusiji.

  “Preduzeće Planum je loše uradilo dva tunela na auto-putu, a za ovaj posao će dobiti 60 miliona evra. Nisu krivi radnici već direktor Planuma koji je odlučio da u svojoj zemlji tunele radi sa starim mašinama, dok mu nove rade u Rusiji. To je nedopustivo”, rekla je Mihajlović za Kurir.

  Ministarka je objasnila da “nije problem visina tunela, već što je Planum loše uradio betonsku kolovoznu podlogu”. “Zato su naterani da dopreme novu mašinu koja to treba da popravi. Bukvalno će izbrusiti beton, skinuće centimetar, možda i centimetar podloge i poravnati kolovoz. Naravno, o svom trošku”, kaže ministarka.

  Mihajlovićeva kaže i da je napadaju, jer pokušava da spreči pljačku na koridorima u iznosu od nekoliko desetina miliona evra, koliko će, kako tvrdi, firme tražiti za završetak radova.

  Povodom informacija da će firme tražiti još nekoliko desetina miliona evra novca građana Srbije, ministarska je rekla istakla da neće dozvoliti da država potroši ni dinar više od onoga što piše u ugovoru i dodala da će zato “proveriti svaki zahtev i svaki dinar”.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/koridor-11-tuneli-nisu-niski-ne-moraju-da-se-ruse/

  “Za sve radove na auto-putu nadležni su investitor Koridori Srbije i izvođač radova Azvirt iz Azerbejdžana, ali problem su napravili podizvoiđači. Sada tvrde da je Azvirt sam birao ove firme, ali istina je da su Koridori znali i kvalitet i reference svih i da su davali saglasnost. Vlada, premijer i ja, niti imamo uvid u spiskove podizvođača niti možemo da se mešamo”, rekla je Mihajlović.

  Ona je istakla da je posao nadzora da kontrolise radove, ali ovde nije bilo nadzora gotovo tri godine, pa je investitor radio i nadzor.

  Premijer Aleksandar Vučić je nedavno rekao da će na otvaranje te deonice auto-puta da dođe autobusom ili šleperom kako bi svi videli da li može da prođe ili ne može. Time je reagovao na pisanje medija da su tuneli na deonici Ljig-Preljina niži od standarda.

  Izvor: B92

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE