"Turski tok" KRČI vinograde BEZ PITANJA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Turski tok” KRČI vinograde BEZ PITANJA

  Desetine poljoprivrednika iz Ćuprije i okoline podnelo je prijave protiv izvođača radova na gasovodu “Turski tok”, tvrdeći da su im imanja uništena bez obaveštenja i najave i da šteta još nije procenjena.

  I nije samo nadoknada u pitanju, tvrde, već su tu i emotivni razlozi. Razumeju važnost projekta, ali nije lako rastati se od vinograda ili voćnjaka koji je generacijama u posedu porodice.

  Familiji Pešić iz Ćuprije bukvalno preko noći uništeno je između 500 i 600 čokota vinove loze na trasi budućeg gasovoda, a da ih niko pre toga nije usmeno ili pismeno obavestio, uradio procenu vrednosti zasada ili doneo papir o eksproprijaciji.

  Oni su vinograd obrađivali i ulagali u njega i kažu nisu jedini jer je na tom potezu uništeno najmanje stotinu imanja.

  Vinogradar Gradimir Pešić kaže da je zemlja na trasi “Turskog toka” u posedu njegovih predaka više od 200 godina. Ni on nije dobio nikakvo obaveštenje o radovima, tako da je nastavio obradu imanja.

  U opštini Ćuprija u više navrata su naglašavali da će svi vlasnici imanja na trasi gasovoda biti obeštećeni. Priznaju da je bilo i grešaka na trasi u Supskoj, jer se radilo po starom projektu, a ne po novom.

  Naime, na insistiranje opštine trasa gasovoda je nedavno promenjena jer je prvobitno išla kroz buduću industrijsku zonu.

  Da se ubrzano radi na trasi dugoj 403 kilometra svedoče stalne isporuke cevi iz centralnog skladišta u Ćupriji.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE