TV PREPORUKA: Od književnosti, preko zombija, do osamdesetih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Od književnosti, preko zombija, do osamdesetih

  OSTAVI SVE I ČITAJ: VLADETA JANKOVIĆ 

  Na kanalu RTS3 od 20.50.  Janković, profesor, istoričar književnosti u novom izdanju emisije Ostavi sve i čitaj između ostalog kaže: Dok god ima autentičnog interesovanja i potrebe da ljudi dodirnu knjigu i da je otvore, da je omirišu, nade ima.

  U razgovoru sa Goricom Zarić, autorom emisije, Vladeta Janković analizira trenutno stanje u našoj kulturnoj stvarnosti, posledice nedovoljnog poznavanja sopstvenih vrednosti i tradicije, urušavanja sistema vrednosti i manipulacije narodom poluistinama i lažima. Zašto je televizija ta koja može da podigne opšti nivo obrazovanja a ne škole, ko je istinska elita jednog naroda, kakvo ponašanje je intelektualcima u jednom društvu nedopustivo i zašto knjiga sadrži istinu, nasuprot svim ostalom medijima, samo su neka od pitanja na koja Vladeta Janković odgovara promišljeno i argumentovano.
  Autor i urednik emisije je Gorica Zarić, reditelj Ivan Milanović, dizajner Miloš Gojković, muzički urednik Nevena Popović.

  VRELA SRCA

  Od 21.00 na TV O2.

  Film predstavlja novi zabavni osvrt na klasičnu ljubavnu priču o moći ljudske veze. Posle epidemije zombija, R, izuzetno neobični zombi, upoznaje Džuli i spasava je od napada zombija. Džuli shvata da je R drugačiji od ostalih zombija i između njih dvoje se rađa posebna veza…

  Uloge: Nikolas Holt, Teresa Palmer, Džon Malkovič Režija: Džonatan Levin

   

  OSAMDESETE: DECENIJA KOJA NAS JE OBLIKOVALA

  Od 20.00 na kanalu National Geographic. Na kanalu National Geographic od 20.00. Očaravajuće putovanje u žarište najvažnijih istorijskih trenutaka, kulturnih događanja, novih trendova i tehnologija, koji su se pojavili tokom 80-ih, a koji su direktno oblikovali svet u kom danas živimo.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE