TV preporuka: Večeras upoznajte Meg Rajan i kao rediteljku, a ne samo glumicu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV preporuka: Večeras upoznajte Meg Rajan i kao rediteljku, a ne samo glumicu

  HEROJ 1914

  Dokumentarno-igrani film “Heroj 1914” Filipa Švarma u režiji Nikole Lukića prikazuje se večeras od 20.00 na drugom programu RTS-a. Glavna tema filma “Heroj 1914” je običan srpski vojnik, seljak koji je kao najslabije opremljen borac u Prvom svetskom ratu uspeo da odnese najveće pobede 1914. U filmu je prikazan i odnos države i oficira prema srpskom vojniku, koliko on dnevno maršira, kakva mu je artiljerija, šta jede i gde spava, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u RTS-u.

  ITAKA

  Od 22.45 na drugom programu RTS-a upoznajte Meg Rajan i kao rediteljku, a ne samo glumicu. Pogledajte priču o mladom Homeru Mekoliju koji kada počne Drugi svetski rat, ostaje kod kuće kako bi brinuo o majci, sestri i mlađem bratu, dok je njegov stariji brat Markus na frontu. (Ithaka, 2015). Homer radi kao jedini dostavljač telegrama u gradu i svojim sugrađanima donosi pisma puna ljubavi, želja, bola, nadajući se da će jedan od telegrama najaviti srećan povratak njegovog brata s fronta…

  Uloge: Meg Rajan, Tom Henks, Džek Kvejd, Sem Šepard, Aleks Nojsteter… Režija: Meg Rajan.

  SESTRE U AKCIJI

  Od 23.30 na TV 02, pred spavanje, nasmejte se uz komediju koja je već postala klasik Oskarovka Vupi Goldberg glumi Deloris Van Kartije, drugorazrednu pevačicu u kazinu u Renou, koja je slučajno videla surovo ubistvo koje je izvršio njen dečko, gangster Vins. Pod zaštitom detektiva koji pokušava da raskrinka Vinsovu zločinačku organizaciju, Deloris postaje zaštićeni svedok i odlazi u manastir u San Francisku. Maskirana kao opatica i dobivši ime sestra Meri Klarens, Deloris izaziva pometnju u ustaljenom manastirskom životu, naročito pošto je oživela njihov hor. Iako se stalno zamera vrhovnoj opatici, nova muzička tačka postaje veliki hit, privlačeći čak i Papinu pažnju, ali i govoreći Vinsu gde se Deloris nalazi.

   

  Uloge: Vupi Goldberg, Megi Smit Režija: Emili Ardolino

  Izvor: BIZLife

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE