Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Tvorci NUTELE prave iskorak: Najbogatija italijanska porodica ima novi posao

Najbogatija italijanska porodica, u čijem je vlasništvu kompanije Fererro Group koja potpisuje brendove poput Ferrero Rocher, Nutella i Kinder, odlučili su da svoj posao preusmere i na proizvodnju keksa, pored toga što im je osnovni posao povezan sa čokoladnim proizvodima.

Kako navodi Blumberg, ovaj posao vredi oko tri milijarde dolara.

Sin Majkla Ferera, Đovani, koji je takođe predsedavajući u Ferero Grupi, krenuo je svojim putem zahvaljujući kupovini koju je napravio prošle godine.

Neto imovina kompanije mlađeg Ferera, CTH Grupe, koja je povezana sa porodičnom kompanijom, porasla je prošle godine za 40 odsto, na 3,3 milijarde dolara.

Ovo se desilo zahvaljujući kupovini kompanije Kelsen Group, danskog proizvođača keksa za 300 miliona dolara.

Fererovo ulaganje putem CTH-a još jedan je primer trenda bogataša, koji se ogleda u širenju kompanija izvan granica tradicionalnog poslovanja.

Na primer, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Voren Bafet, koji je izvršni direktor kompanije Berkšir Hetvej, u poslednje vreme kupovao je akcije Amazona i Epla, uprkos tome što je veoma glasno kritivkovao ove kompanije.

Amancio Ortega, osnivač španskog brenda Zara, uložio je veliki novac u tržište nekretnina, nakon što je epidemija koronavirusa uticala na profitabilnost posla sa maloprodajnim lancima.

Izvor: BIZlife

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE