U Crnoj Gori sve više milionera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Crnoj Gori sve više milionera

  U Crnoj Gori ima 77 građana koji na računima u domaćim bankama imaju više od milion evra, a a “najdeblji” račun ima građanin na čijem kontu je 50,3 miliona evra.

  Iz Centralne banke imena ne saopštavaju, jer ih u tome sprečava zakon koji definiše poslovnu tajnu, odnosno član 84 Zakona o bankama. “Najveći pojedinačni iznos depozita fizičkih lica u bankama iznosi 50,281 miliona evra i pripada rezidentu”, precizirali su iz CBCG za Pobjedu.

  Na kraju decembra prošle godine, kako objašnjavaju, 77 fizičkih lica ima depozit u banci u iznosu većem od milion evra.

  “Depozit u banci u iznosu od milion do pet miliona evra imaju 73 građanina. Jedan građanin ima depozit u iznosu od pet do deset miliona, a tri građanina depozite veće od deset miliona evra”, pojasnili su iz Centralne banke strukturu milionskih depozita.

  Najbogatiji milioner sudeći po računu u domaćim bankama, “jači je” za preko 20 miliona evra od najvećeg depozita pravnog lica u Crnoj Gori.

  Da li je građanin koji ima preko 50 miliona i rekorder nije sigurno, jer nema podatka koliko stanovnici Crne Gore imaju na računima banaka u inostranstvu. Ta evidencija ne postoji. Izvesno je da se broj milionera u Crnoj Gori povećava, jer ih je 2017. bilo 64, a 2016. godine deset manje.

  Prošlogodišnja prosečna plata 511 evra

  Prosečna bruto zarada u 2018. godini u Crnoj Gori iznosila je 766 evra, dok je prosečna neto zarada iznosila 511 evra, saopšteno je iz MONSTAT.

  Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u 2018. godini u odnosu na 2017. godinu zabeležile rast od 2,6 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabeležile pad od 2,3 odsto”, kažu u crnogorskom statističkom zavodu.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE