Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

U Crnu Goru bez PCR testa?

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić očekuje da će se uskoro steći uslovi kada će državljani Srbije moći da uđu u Crnu Goru bez PCR testa, ali nije mogao da precizira kada.

“Radujem se i očekujem da, eventualno uz popuštanje nekih mera, PCR ne bude isključivi uslov za ulazak u Crnu Goru”, rekao je Begić.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je u utorak zabležen dupli broj novoobolelih u odnosu na prethodni dan, što opet može da se pripiše efektu vikenda.

“Tu postoje i druge epidemiološke stavke – turistička sezona je pri kraju, očekujemo da ne dolaze turisti, već porodični ljudi, što znači da oni neće biti smešteni u hotelima i privatnim smeštajima, već kod porodica, što znači da će epidemiološki rizik biti veći i moramo voditi računa o tome”, izjavio je Begić Televiziji Vijesti.

On je upozorio da zbog opuštanja i nepoštovanja mera u Crnoj Gori se za 10-14 dana može očekivati da broj obolelih bude znatno veći. Epidemiološka situacija u Crnoj Gori trenutno je stabilna, ali i ekstremno preteća jer su se građani opustili, ocenio je on.

Govoreći o mogućnosti infekcije tokom izbornog dana, 30. avgusta, Begić je rekao da se on ne može eliminisati, ali da se uz poštovanje propisanih mera može minimizirati.

Izvor: N1, FoNet

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE