U Grčkoj manje vina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Grčkoj manje vina

  Proizvodnja vina u Grčkoj je ove godine opala za 10,48 odsto u odnosu na 2017. godinu, prenose atinski mediji procenu Centralnog zadružnog udruženja proizvođača vinarskih proizvoda (KEOSOE).

  Opala je i grčka proizvodnja grožđa, za 20,88 odsto u odnosu na prosek iz poslednjih pet godina. Udruženje procenjuje da će ovogodišnji obim proizvodnje biti 2,157 miliona hektolitara, dok je 2017. bio 2,410 miliona hektolitara.

  Opala je proizvodnja svih kategorija grčkog vina, od šest do čak 27 odsto. Udruženje je smanjenje objasnilo veoma sušnim vremenom i stalnim smanjivanjem površine vinograda, uprkos tome što se godišnje izdaju dozvole za prosečno 630 hektara novih vinograda.

  Suprotno Grčkoj, proizvodnja vina u Evropi raste, te se očekuje da obim ovogodišnje proizvodnje vina u EU bude 168,4 miliona hektolitara, za 27 odsto veći u odnosu na 2017. godinu.

  Najveći proizvođač je ove godine Italija (48,5 miliona hektolitara), Francuska je druga (46,1 miliona), a treća je Španija (41 miliona hektolitara). Te tri zemlje zajedno čine 81 odsto od ukupne proizvodnje vina u Evropskoj uniji.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE