U Grčku KAO NEKAD: Ni test, ni karantin - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Grčku KAO NEKAD: Ni test, ni karantin

  Turistima u Grčkoj neće biti potreban test na COVID-19, a neće biti ni karantina, prenosi portal Grčkainfo.

  To predviđa plan za pokretanje turizma u Grčkoj pod nazivom “Restart tourism”, koji su objavili grčki premijer Krijakos Micotakis i ministar turizma Haris Teoharis.

  Turistička sezona počinje 15. juna i primenjivaće se svi zdravstveni protokoli kako bi i građani i turisti ostali bezbedni, a moguće je testiranje posetilaca metodom slučajnog uzorka prilikom boravka u zemlji.

  Turistička sezona i dolazak stranih turista u Grčku počinje 15. juna kada se očekuje dolazak turista iz oko 20 zemalja sa dobrim epidemiološkim rezultatima.

  Lista tih zemalja će biti javno objavljena krajem maja, a grčki premijer Micotakis je rekao da su u pitanju zemlje Balkana, Baltika i severne Evrope, navodi Grčkainfo.

  Prema informacijama grčke televizije SKAI, prvih 18 zemalja čije će turiste Grčka primiti od 15. juna su Kipar, Izrael, Kina, Japan, Australija, Norveška, Danska, Austrija, Bugarska, Srbija, Rumunija, Albanija, Poljska, Severna Makedonija, BiH, Mađarska, Slovačka i Češka.

  Predviđeno je da jedrenje na grčkim morima počne 25. maja, a kampovi i hoteli koji su otvoreni tokom cele godine počinju sa radom 1. juna.

  Takođe, 15. juna će se otvoriti sezonski hoteli u Grčkoj, a istog dana počinju i letovi avionom, za početak samo preko aerodroma u Atini.

  Turisti iz ostalih zemalja očekuju se od 1. jula, istovremeno se otvaraju i svi ostali aerodromi u zemlji, dok se postepeno uklanjanje svih mera očekuje 15. jula.

  Što se tiče osiguranja, zdravstvena putna osiguranja koja su turisti uplaćivali ni prethodnih godina nisu pokrivala epidemije i pandemije.

  Svi turisti koji žele da nastave sa planiranjem svojih letovanja mogu rezervisati smeštaj u Grčkoj od 15. juna.

  Turisti koji su pre pandemije rezervisali letovanje bez agencije treba da provere sa vlasnikom smeštaja datum početka rada tog smeštaja, dok oni koji su rezervisali preko agencija treba da sačekaju instrukcije svojih turističkih agencija.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE