U Kini otkriveno OGROMNO polje "crnog zlata" - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Kini otkriveno OGROMNO polje “crnog zlata”

  Najveći kineski proizvođač nafte i gasa CNPC objavio je da je otkriveno ogromno naftno polje na severozapadu zemlje, koje bi moglo da ima više od milijardu tona rezervi nafte.

  Prema CNPC, dokazane rezerve na naftnom polju Kingčeng u slivu Ordosa iznose 358 miliona tona, dok bi procenjene rezerve mogle dostići 693 miliona tona.

  Ove godine će se na naftnom polju proizvesti ukupno 640.000 tona nafte, a očekuje se da će godišnja proizvodnja u bliskoj budućnosti dostići tri miliona tona, izjavio je Li Luguang, potpredsednik Petro Kine, podružnice CNPC.

  Kompanija je takođe objavila da je pronađeno oko 740,97 milijardi kubnih metara rezervi gasa iz škriljaca, koji su istraženi u jugozapadnom kineskom slivu Sičuanu.

  Ove godine Kina planira da proizvede 7,7 milijardi kubnih metara gasa iz škriljaca i proširi proizvodnju na preko 10 milijardi kubnih metara gasa do kraja 2020. godine.

  Li je rekao da će kompanija podstaći tehnološke inovacije i proširiti istraživanje nekonvencionalnih energetskih resursa, kao što je gas iz škriljca.

  Izvor: Novosti, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE