U komšiluku skoro DUPLO VEĆE subvencije za e-automobile

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U komšiluku skoro DUPLO VEĆE subvencije za e-automobile

  Podsticaji za kupovinu električnih vozila u Hrvatskoj svake godine privlače puno interesa, a ove je godine iz Fonda za zaštitu okoline i energetsku obnovu osigurano do 70.000 kuna, odnosno oko 9.200 evra za fizička lica, te od 70.000 kn do 400.000 kn za pravna lica.

  U hrvatskom udruženju vozača električnih vozila “Strujni krug”, osigurali su pomoć za svoje članove oko prijave na podsticaje ili nabavku vozila. Članovi mogu ostvariti i posebne popuste za kupovinu električnih vozila, te povoljne lizinge kod domaćih lizing kuća.

  Građanima je na raspolaganju ukupno 22 miliona kuna, a program je namenjen i podsticanju promene hrvatskog saobraćajnog sistemaa, s obzirom na to da su vozila na u proseku stara 14 godina, s visokim emisijama CO2.

  Subvencije na vozila idu do 40 posto njihove vrednosti, a maksimalni iznos će zavisiti od kategorije. Na električna vozila L1-L7 kategorije moguće je dobiti subvenciju u vrednosti do 20.000 kuna, za plug-in hibride je osigurano do 40.000 kuna, dok se za vozila s električnim pogonom ili na vodonik može dobiti do 70.000 kuna.

  Prethodnih godina je uz pomoć subvencija Fonda za zaštitu okoline i energetsku obnovu kupljeno čak 3.500 vozila.

  https://www.bizlife.rs/biznis/energy-plus/drzava-daje-subvenciju-od-5-000-eur-za-eko-automobile-odobreno-vec-10-zahteva/

   

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE