U Krušiku "GRUVAJU" otkazi?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Krušiku “GRUVAJU” otkazi?

  Nakon što 31. jula grupi od tridesetak radnika Krušika nisu produženi ugovori o radu, krajem ovog meseca još oko 150 radnika valjevske fabrike ostaće bez posla.

  Generalni direktor kompanije Vladan Lukić, na osnovu odluke fabričkog Nadzornog odbora čije članove imenuje Ministarstvo odbrane, upravo je, saznaje Danas, naložio rukovodiocima proizvodnih celina u Krušiku da sačine spiskove sa po pet odsto prekobrojnih, kojima od 31. avgusta neće biti produženi ugovori o radu.

  Kako u Krušiku radi oko 3.000 radnika, to će već za desetak dana bez posla da ostane još oko 150 valjevskih oružara. Krajem prošlog meseca na spiskovima prekobrojnih bio je jedan odsto proizvodnih radnika Krušika.

  Predstavnici zaposlenih u Krušiku tvrde da su im, u ovom slučaju, “ruke vezane”, pošto se radi o zaposlenima kojima su ugovori o radu ranije produžavani na po dva, a od jula ove godine krajem svakog narednog meseca.

  Sindikalcima je jasno da su država i od nje postavljeni Nadzorni odbor i fabrički menadžment našli model za rešavanje problema prekobrojnih u Krušiku koji oni, kako kažu, ne mogu da ospore i osujete, jer su i sami radnici koji rade na određeno vreme prihvatili takav radni angažman i status.

  Izvor: Danas

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE