U martu počinje gradnja Delta sitija u Nišu - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

U martu počinje gradnja Delta sitija u Nišu

Tržni centar “Delta siti”, vredan 80 miliona evra, počeće da se gradi u Nišu u martu naredne godine, izjavio je na poslednjoj sednici Skupštine grada Niša gradonačlenik Darko Bulatović.

Postavljanje kamena temeljca novog tržnog centra Bulatović je najavio pobrajajući investicije koje će naredne godine početi da se realizuju u Nišu zahvaljujući zajedničkom angažovanju republike i grada.

On je kazao da grad Niš već pet meseci radi na urbanističkim i planskim dokumentima kako bi mogla da krene izgradnja tržnog centra “Delta siti”.

Delta će, kako je najavljeno, svoj novi šoping centar graditi na prostoru između ulice Blagoja Parovića i Bulevara Nemanjića na kome su se ranije nalazile garaže i sedište “Niš-ekspresa”.

Prema ranijem pisanju lokalnih medija, planirano je da gradnja traje 15 meseci, a kada bude gotova, Niš će dobiti novu šoping zonu na dva nivoa sa velikim brojem prodavnica, kafea, restorana i sa više od 880 mesta za parkiranje.

Prostor na kome će se graditi “Delta siti” površine je 6,5 hektara.

O izgradnji Deltinog tržnog centra u Nišu počelo se govoriti još sredinom 2008. godine kada je “Niš-ekspres” prodat konzorcijumu koji čine radnici tog preduzeća i kompanija “Delta ril estejt”, koja posluje u okviru “Delta holdinga”

Izvor: Beta

Foto: Delta City

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE