U milijarde za niški okrug uračunali i planirane investicije - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U milijarde za niški okrug uračunali i planirane investicije

  Ulaganja fantastičnih 2,7 milijardi evra u Nišavski okrug, o kojima se ovih dana priča, izazvala su indirektnu polemiku između ministarke Zorane Mihajlović s jedne, i pojedinih medija i stručnjaka sa druge strane.

  “Dok kojekakvi stručnjaci i analitičari pokušavaju da lažnim ekskluzivama obmanu javnost, odgovorno tvrdim da trenutne i planirane investicije u Niš i Nišavski okrug iznose 2,7 milijardi evra.”

  “I oko toga nema nikakve dileme”, izjavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović povodom teksta u Danasu da je ta cifra nerealna i preterana, saopšteno je iz njenog kabineta.

  U tekstu lista Danas od petka, stručnjaci su utvrdili upravo to da se 2,7 milijardi evra odnosi i na buduće investicije, a ne na novac koji je država već uložila kako je u svom govoru u Nišu sugerisao predsednik Vučić, koji se zatim i sam iznenadio cifrom koju su mu u govoru napisali.
  [preporucene_vesti ids=”293567, 293650″]

  Sagovornici Danasa su ocenili i da su u taj iznos verovatno uračunata i ulaganja iz perioda pre dolaska SNS na vlast.

  U saopštenju ministarka navodi da se pomenute investicije odnose na drumski i železnički saobraćaj, kao i ulaganja u niški aerodrom “Konstantin Veliki”.

  „Samo izgradnja “auto-puta mira” Niš – Merdare košta 855 miliona evra, južnog kraka Koridora 10 košta 266,4 miliona evra, a istočnog kraka 410 miliona evra.

  “U modernizaciju pruge Niš – Dimitrovgrad biće uloženo 268,28 miliona evra, u prugu Niš – Preševo investiraju se 254,4 miliona evra, dok će ulaganja u prugu Beograd – Niš u narednom periodu iznositi oko 600 miliona evra. Održavanje puteva u Nišu i okrugu koštalo je 15 miliona evra u prethodne četiri godine”, rekla je Mihajlovićeva.

  Izvor: Danas

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Crna ovca

   Mnogo, bre, lažu i nije ih sramota! Lakrdija od vlasi i kojekakvih ministara. Bravo nišlije što niste dali aeroDRUM!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE