Revolucija u bankarstvu? Prva ZAJEDNIČKA poslovnica dve banke i to je tek početak

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Revolucija u bankarstvu? Prva ZAJEDNIČKA poslovnica dve banke i to je tek početak

  Volksbank i Sparkasse su možda konkurencija, ali u nemačkom gradu Bad Sodenu od danas ove dve banke rade pod istim krovom. Do kraja sledeće godine otvoriće još 25 zajedničkih podružnica.

  Kako je dogovoreno u septembru, ove dve banke radiće zajedno na 26 lokacija. Deo usluga pružaće njihovo osoblje, deo će biti obavljan na principu samousluživanja.

  Idejom jedne filijale za klijente dve, banke nastoje da odgovore na pritisak troškova u industriji: druga po veličini nemačka Volksbanka i Sparkasse iz Taunusa žele na taj način da osiguraju svoje prisustvo, posebno u ruralnim područjima, u vreme kada sve manje klijenata dolazi u poslovnice.

  Prema dogovoru, u poslovnici će dva dana sedmično raditi zaposlenici Volksbanka (četvrtak i petak) a dva Sparkassea (ponedeljak i utorak).

  Klijenti će, kako javlja Biznis info, moći da vide čiji su zaposlenici trenutno u banci po boji osvetljenja – crveno za Sparkasse i plavo za Volksbank.

  Predviđeno je da se još sedam zajedničkih poslovnica otvori do Božića, a još tri do početka marta 2020.

  Volksbank i Sparkasse zajedno investiraju oko pet miliona evra u restruktuiranje mreže poslovnica, a obe banke potvrdile su da do ukidanja radnih mesta neće doći.

  Izvor: Biznis info

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE