U nišku Juru na POSAO samo ko želi, i to uz STIMULANS

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U nišku Juru na POSAO samo ko želi, i to uz STIMULANS

  Nakon što su epidemiolozi preporučili kompaniji Jura da prilagodi ili obustavi rad zbog koronavirusa, iz ove fabrike su obavestili radnike da će poštovati sve mere, a da oni koji ne žele ne moraju da rade, ali samo do 24. aprila za kada je planirano da se ponovo krene “punom parom”.

  Kompanija Jura preduzela je sve mere u skladu sa odlukom Kriznog štaba Grada Niša da se rad organizuje u skladu sa preporukama epidemiologa Instituta za javno zdravlje, a to je rad sa brojem radnika maksimalno 50 po proizvodnoj hali površine 5.000 kvadrata.

  To znači da neće raditi veći broj ljudi od onoga što je propisano merama. Niko neće biti u obavezi da radi ako to ne želi, a o njima će biti odlučeno, kako piše, u skladu sa instrukcijama Vlade Srbije i novcem koji određuje Vlada, piše u obaveštenju.

  Oni koji odluče da dolaze na posao biće stimulisani “tarifom” koja je saopštena prethodnih dana. Ima dovoljno zaštitne opreme, kažu, za one koji žele da rade, a oni koji ne žele, tvrde Koreanci, i ne moraju.

  Ipak, svi će, kako piše u obaveštenju, morati na posao 24. aprila kada se planira rad punim kapacitetom.

  “Molimo vas da oni koji žele da rade dođu na posao, a da oni koji ne žele da rade odu svojim kućama i ne ugrožavaju sebe i druge masovnim okupljanjem ispred fabrike”, poručuju iz Jure.

  Radnici su se poslednjih dana okupljali ispred kapije fabirke u štrajku zbog toga što moraju na posao i što, kako su tvrdili, nemaju uslove za to.

  Problem je nastao 6. aprila kada su zaposleni pozvani da se vrate na posao nakon kratkog odmora u pogon u kome u dve smene radi njih oko 800, što je suprotno preporukama o suzbijanju epidemije.

  U tom periodu su u leskovakoj Juri već bile dijagnostifikovane osobe sa virusom korona, a sumnjalo se da ih ima i u niškoj fabrici, ali bez potvrde za sada.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE