U Novom Sadu NA SNAZI "investitorski urbanizam"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Novom Sadu NA SNAZI “investitorski urbanizam”

  Aleksandar Bede iz Društva arhitekata Novog Sada ocenio je da investitori određuju šta će se i gde graditi u tom gradu i dodao da je u Novom Sadu na snazi “investitorski urbanizam”.

  Bede je, na javnoj raspravi o jednom urbanističkom planu u Skupštini grada Novog Sada, rekao da je za tu lokaciju trebalo da bude organizovan arhitektonski konkurs, ali su iz Javnog preduzeća Urbanizam kazali da to nije bilo moguće zbog toga što su u pitanju dve parcele koje pripadaju različitim investitorima.

  “Što se tiče argumenta za odbijanje obaveze za raspisivanje konkursa zbog toga što obuhvata više parcela sa različitim vlasnicima, to je do sada najeksplicitnije priznanje Grada, vlasti, institucija, da je na snazi investitorski urbanizam”, rekao je Bede.

  Prisutni građani kazali su na javnoj raspravi da je zbog investitorskog urbanizma u Novom Sadu sve veća saobraćajna gužva, da se povećava zagađenje, značajno opterećuje postojeća infrastruktura i drastično se pogoršavaju uslovi života.

  Javna rasprava bila je organizovana zbog plana da se preko puta Master centra Novosadskog sajma podigne dvanestospratnica.

  “Stavljanje dvanaestospratnice ispred cele jedne stambene vertikale postojeće zgrade, čiji stanari će zbog toga zauvek ostati u mraku sa južne strane, od svih novina koje ovaj loš plan donosi, za nas je poražavajuće”, kazao je Bede.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Radoje Milosavljevic

   Da li mislite da nekog Naprednjaka briga za struku?Naprotiv,sto manje znas sve si bahatiji,jos ako imas lako opljackane pare niko kao oni.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE