U ovih 10 KOMPANIJA možete da radite odakle god želite - i upravo ZAPOŠLJAVAJU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U ovih 10 KOMPANIJA možete da radite odakle god želite – i upravo ZAPOŠLJAVAJU

  Da li ste ikada maštali o tome da zarađujete za život sedeći kod kuće ili sunčajući se na nekoj plaži?

  Više ne morate da maštate!

  Postoje kompanije koje stalno traže nove radnike kojima je omogućen rad sa bilo koje lokacije na svetu.

  Ipak, 95 odsto radnika mora da prijavi lokaciju odakle će obavljati posao, bilo da je reč o gradu, državi ili regionu.

  To im omogućava da na odabranoj lokaciji mogu da posete kancelariju radi poslovnih sastanaka, da bi olakšali komunikaciju zbog vremenske zone…

  Znači da samo pet odsto radnika na daljinu nema obavezu prijavljivanja lokacije.

  „Osoba koja želi da se zaposli na daljinu mora  da identifikuje kompanije su potpuno remote”, kaže Bri Vejler Reindols, menadžer za razvoj karijere i trener u kompaniji za zapošljavanje Fleks Džobs.

  Takve kompanije deluju bez fizičke kancelarije ili sedišta i oslanjaju se na paket digitalnih alata za saradnju i komunikaciju.

  Fleks Džobs je nedavno identifikovao vodeće kompanije u svojoj bazi podataka koje su oglasile najviše poslova za rad od kuće u 2019. godini.

  Ima ih u svim industrijama, ali su najzastupljeniji sektori IT, pisanje i uređivanje, upravljanje projektima, marketing, razvoj softvera i obrazovanje.

  „Uobičajena je pretpostavka da ova vrsta posla mora biti frilens posao ili posao pod ugovorom, ali većina poslova na bilo kom radnom mestu, preko 75 odsto, su zapravo zaista zaposleni u kompaniji”, dodaje Rejndols.

  Oni koji traže posao trebalo bi da istaknu veštine koje prikazuju dobru sposobnost komunikacije i timskog rada, poznavanje tehnologije, ali i prethodno iskustvo rada na daljinu.

  Ovo su kompanije koje zapošljavaju ljude koji mogu da rade sa bilo koje lokacije na svetu:

  GitLab

  GitLab je platforma za programiranje otvorenog koda (open-source) koja omogućava korisnicima da pregledaju, generišu, analiziraju i implemetiraju kod u okviru konsolidovanog korisničkog interfejsa.

  Primer poslova: menadžer operacije podrške, potpredsednik infrastrukture, direktor globalnog terenskog marktinga.

  Welocalize

  Oni nude usluge prevođenja sadržaja za e-učenje, priručnika o proizvodima, veb sadržaja, korisničkih interfejsa, poslovnih aplikacija i višejezičnih stvari koje su potrebne kompanijama kao što su Dizni, Del i Intuit.

  Primer posla: prevodioci.

  Wikimedia Foundation

  Neprofitna organizacija koja stoji iza Vikipedije, koja ima za cilj distribuciju višejezičkog sadržaja širom sveta. Zaposleni rade na poslovnom razvoju, računarima i IT-u, uređivanju, zabavi, medijima i razvoju softvera.

  Primeri poslova:  senior softverski inženjer, senior UKS dizajner, direktor globalne raznolikosti, jednakosti i inkluzije

  Toptal

  Toptal povezuje kompanije sa freelance softverskim programerima, dizajnerima, finansijskim stručnjacima, menadžerima proizvoda i menadžerima projekata.

  Primeri poslova: senior korporativni savetnik, menadžer proizvoda za rast, senior menadžer brenda

  Zapier

  Zapier pruža uslugu automatizacije veb aplikacija za povezivanje aplikacija kao što su Gmail, Salesforce, Evernote i Trello i pojednostavljenje procesa rada i komunikacije.

  Primeri poslova: poslovne operacije, marketing menadžer, stariji umetnički direktor

  Elastic.co

  Elastic.co je ekosistem pretraživanja otvorenog koda koji gradi rešenja za samostalno upravljanje softverom i uslugom kako bi prikupljali podatke u svrhe analize, evidentiranja, pretraživanja i sigurnosti.

  Primeri poslova: dizajner nastavnog plana i programa, direktor marketinga proizvoda, koordinator obuke

  Percona

  Kompanija za računarski softver, Percona pruža podršku i usluge korisnicima baza podataka MiSKL i MongoDB, koje pojednostavljuju baze podataka i poboljšavaju rad na Cloud i tradicionalnim programskim platformama.

  Percona nudi savetovanje u vezi s optimizacijom performansi, arhitekturom infrastrukture i dizajnom, te automatizacijom servera i baze podataka.

  Primeri poslova: menadžer uspeha kupaca, pomoćni softverski inženjer, stariji vizuelni dizajner

  Coalition Tehnologies

  Agencija za veb dizajn i onlajn marketing, Coalition Technologies pruža usluge kao što su strategija korisničkog iskustva, optimizacija za pretraživače, marketing putem e-pošte i marketing društvenih medija. Klijenti uključuju Zumbu i Harvard univerzitet.

  Primeri poslova: specijalista za marketing putem e-pošte, programer za VordPress, digitalni proizvođač

  Achivee Test Prep

  Achieve Test Prep je pružalac usluga pripreme testova i konsultantske usluge za odrasle i roditelje dece vezane za koledž.

  Primeri poslova: menadžer za podršku prodaje, specijalista za planiranje diplome, menadžer za zadržavanje klijenata

  X-Team

  X-Team je IT kompanija koja povezuje programere sa kompanijama širom sveta kojima je potreban skaliranje njihovih tehnoloških timova.

  Primeri poslova: programer JavaScript, iOS programer, programer kriptovaluta

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE