U ovom gradiću stanarina iznosi manje od evra, a lista čekanja je 4 godine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U ovom gradiću stanarina iznosi manje od evra, a lista čekanja je 4 godine

  Fugerei, deo bavarskog grada Augsburga, jedan je od najstarijih svetskih kompleksa socijalnog stanovanja, u kome stanarina iznosi manje od evra.

  Fugerei je izgradio Jakob Fuger, jedan od najbogatijih i najmoćnijih Nemaca, investirajući u izgradnju 10.000 guldena između 1514. i 1523. godine. Stanovnici su većinom bili trgovci i radnici, a od 1681. do 1694. godine u Fugereiju je stanovao i pradeda Volfganga Amadeusa Mocarta. Stanovnici i danas plaćaju istu stanarinu kao i 1520. godine, koja iznosi 1 tadašnji gulden, a današnjih 88 centi.

  Razumljivo, ovo Fugerei čini veoma popularnim mestom za stanovanje. Liste čekanja tolike su da se na useljenje čeka oko četiri godine, a da bi neko uopšte ušao na listu,mora ispunjavati i neke uslove. Osoba koja želi da joj Fugerei bude dom mora da bude katolik i učestvovati u tri dnevne molitve, imati više od 60 godina, živeti najmanje dve godine u Augsburgu, biti skromnog materijalnog stanja, ali bez dugova.

  Od stanovnika ovog mesta očekuje se i da svojim radom i životom doprinose zajednici time što će preuzeti ulogu noćnog čuvara, zvonara crkve ili vrtlara.

  Izvor: Vecernji.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE