U PKS počela obuka energetskih menadžera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U PKS počela obuka energetskih menadžera

  U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas je počela besplatna obuka energetskih menadžera koju pohađaju predstavnici 17 domaćih, srednjih i velikih kompanija u okviru projekta EUREMnekst( EUREMnext). Cilj obuke je podizanje nivoa znanja i veština zaposlenih u oblasti energetske efikasnosti radi optimizacije i unapređenja poslovanja.

  Miroslav Lutovac, direktor Sektora industrije PKS, izjavio je da obuka polaznicima donosi evropski priznatu energetsku licencu. Kako je objasnio, edukacija podrazumeva kombinaciju teorije i prakse sa ciljem definisanja načina i mogućnosti optimizacije energetskih procesa u kompanijama.

  Svi polaznici koji sa uspehom završe obuku dobijaju pristup međunarodnoj platformi EUREM i mogu učestvovati na međunarodnim konferencijama u okviru projekta EUREM, razmenjivati iskustva i povezivati se sa stručnjacima iz cele mreže, istakao je Lutovac.

  Tanja Lindel, pomoćnik direktora Sektora industrije PKS, objasnila je da je obuka osmišljena u šest modula kroz 16 tema iz oblasti energetske efikasnosti. Obuke će biti organizovane od marta do juna, a predavači su profesori sa fakulteta i eksperti iz prakse. Ona je napomenula da je Euremnekst jedan od 27 projekata PKS koji se finansiraju iz programa Evropske unije, a da će ovaj projekat omogućiti učesnicima da se uključe u međunarodnu mrežu energetskih menadžera.

  Predavač Filip Kanački napomenuo je da će obuka obuhvatiti različite aspekte upravljanja energijom, sagledavanja energetskih potreba i procene gubitaka. Obuhvatiće fosilne i obnovljive izvori energije, način prikupljanja podataka i korisnu metodologiju usmerenu na bolje poslovanje i veću efikasnost preduzeća.

  Nakon predavanja, predviđeno je polaganje ispita, priprema praktičnog rada, koji identifikuje problem u preduzeću uz predlog rešenja sa krajnjim ciljem njegove praktične primene.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE