Učenici smislili kako da vrate publiku na tribine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Učenici smislili kako da vrate publiku na tribine

  Ideja o aplikaciji za mobilne telefone koja omogućava gledaocima da u realnom vremenu nagađaju ishod utakmica i osvajaju nagrade, osvojila je prvo mesto na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov” održanom u sredu u Beogradu.

  Takmičenje je okupilo 110 učenika iz 32 srednje škole iz beogradskih opština. Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola dobili su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koja će doprineti povećanju broja gledalaca sportskih događaja. Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove za svoje ideje koje su na kraju dana u trominutnoj prezentaciji predstavili članovima žirija i publici.

  Pobedu je odneo petočlani tim koga su činili učenici Četvrte gimnazije, Medicinske škole “Nadežda Petrović”, Devete gimnazije, Druge ekonomske škole i Šeste beogradske gimnazije.

  Primetili smo da su gledaoci na tribinama veoma pasivni i hteli smo da osmislimo nešto što će gledanje utakmice učiniti dinamičnijim i interaktivnim iskustvom. Naša aplikacija bi osigurala i vraćanje te publike na tribine jer bi u međuvremenu imali razne pogodnosti osigurane od strane sponzora koje obezbedimo”, objašnjavaju Milica, Momčilo, Bogdan, Mina i Marko – članovi pobedničkog tima.

  Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u aprilu 2020. u Zagrebu zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

  Takmičenje “Poslovni izazov” je pokrenuto pre 11 godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

  Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan”, izjavio je Darko Radičanin iz organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

  Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, UniCredit banke, kompanije Oracle i Univerziteta Metropolitan.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Dostignuća mladih

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE