Udarac za Uber u Britaniji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Udarac za Uber u Britaniji

  Uber je u Velikoj Britaniji izgubio sudski spor koji se vodio oko prava radnika, nakon što je Privredni sud presudio da vozači te kompanije zaslužuju radnička prava poput zagarantovane minimalne plate, što je udarac Uberu koji se bori da zadrži dozvolu rada u Londonu.

  Uber je odmah objavio da će se žaliti na sudsku odluku. Ta američka kompanija, koja nailazi na veliki otpor tradicionalnih taksi kompanija i regulatornih tela, već se ranije suočila sa sudskim porazima u zemljama širom sveta.

  Uber je takođe morao da potpuno napusti neke zemlje, poput Danske i Mađarske.

  Prošle godine, dvojica vozača su pred britanskim sudom uspešno dokazali da bi Uber trebalo da im da radnička prava, poput prava na plaćeni godišnji odmor i prava na pauzu na poslu.

  Uber tvrdi da njegovi vozači fleksibilno raspolažu svojim vremenom i da su samozaposleni, te im prema britanskom zakonu pripadaju osnovne povlastice, poput zdravstvenog osiguranja i zaštite na radu.

  “Glavni razlog zašto se vozači odlučuju za Uber je što cene slobodu izbora kada i gde će voziti i stoga nameravamo da se žalimo”, kazao je glavni direktor Ubera za Veliku Britaniju Tom Elvidž.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE