Udruženje CarGo traži smenu ministarke

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Udruženje CarGo traži smenu ministarke

  Članovi Udruženja građana CarGo ispred zgrade Vlade Srbije održali su protest na kom su zatražili smenu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, jer je, kažu, “zloupotrebila institucije i prevarila građane, a u cilju zaštite taksi mafije”.

  Predsednik udruženja CarGo Aleksandar Vučić rekao je da je ministarka Mihajlović odlučila da uništi CarGo i da zaštiti taksiste koji, kako je rekao, državi duguju oko 100 miliona dinara poreza.

  “Veliki broj građana okupio se da kaže ministarki da je odlučila da ukine CarGo u kome radi više od 1.000 ljudi, a koji se bavi informacionim tehnologijama, poštuje zakone Srbije, transparentno posluje i plaća poreze”, kazao je on.

  Vučić je podsetio da Udruženje građana CarGo ima više od 120.000 članova i najavio proteste svakog petka ispred zgrade Vlade Srbije, dok “Zorana Mihajlović ne počne da ceni mladost, pamet i pristojnost”. On je kazao da je ministarka Mihajlović najavila da će kontaktirati Gugl (Google) da ugasi aplikaciju CarGo.

  Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić kazao je da ta kompanija predstavlja softver, aplikaciju, znanje, pamet i konkurenciju. “Ministarka odbija da razgovara sa onima koji su uveli novi standard na ulice Beograda. Ona je zastareli hardver koji se uplašio modernog softvera”, naveo je Guberinić.

  Guberinić je naveo da se Udruženje građana CarGo ne bavi taksi prevozom, već da je reč o privatnoj inicijativi koja pruža inovativnu pomoć građanima na putu. Prema njegovim rečima, aplikacija CarGo trenutno ima najviše digitalnih transakcija u Srbiji.

  Setite se februara

  U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poručuju – u februaru smo CarGo-u izneli svoju argumentaciju.

  Ministarstvo kaže da su u novembru prošle godine stupile na snagu izmene Zakona o prevozu putnika, kao i da je time zaokružen proces normativne harmonizacije propisa u oblasti transporta u Srbiji sa propisima EU.

  Navode da se usluge u svim vidovima prevoza putnika mogu obavljati jedino uz ispunjavanje zakonom propisanih uslova i prethodno pribavljenih odobrenja nadležnih organa.

  “U tom smislu vaše privredno društvo sasvim sigurno ima svoje mesto na tržištu prevoza putnika Srbije, pod uslovima koji važe za sve privredne subjekte u ovoj delatnosti”, navelo je ministarstvo.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE