Uhapšeno 14 osoba zbog pranja novca

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uhapšeno 14 osoba zbog pranja novca

  Policija uhapsila 14 osoba osumnjičenih za krivična dela udruživanja u cilju poreske utaje, zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

  Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protivorganizovanog kriminala, u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

  Uhapšeni su A. K. (1963), iz Beograda, osumnjičen da je organizator grupe, i M. M. (1956), B. T. (1980), Z. D. (1991), P. V. (1953), D. M. (1973) i V. B. (1982), svi iz Beograda, osumnjičeni da su pripadnici ove grupe. Kao pripadnici grupe uhapšeni su i D. K. (1954), odgovorno lice firmi Sremački tim i Mimi World, S.O. (1962), odgovorno lice firmi Tatmanc Impex i Five Mil Trading, A. N. (1989), odgovorno lice firme Niketal Angro, Z. J. (1989), odgovorno lice firme Ceart Exim, D. M. (1992), odgovorno lice firmi Lariki Tim i Pintila, T. M., (1965), odgovorno lice privrednog društva Tatmanc Impex, i J. K. (1996), odgovorno lice firme Ceart Exim iz Beograda.

  Postoje osnovi sumnje da su pripadnici ove kriminalne grupe u toku 2017. i 2018. godine, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, pronašli više privrednih subjekata sa teritorije Srbije koji su izvršili uplate na račune privrednih društava koja su bila pod kontrolom ove kriminalne grupe, a po prethodno ispostavljenim fakturama o navodno izvršenom prometu roba i usluga.

  Nakon toga, sredstva su podizali u gotovom novcu, po osnovu takođe fiktivnih računa o navodno izvršenim uplatama, i vraćali ga odgovornim licima privrednih društava koja su izvršila uplate, a zadržavali proviziju u iznosu od oko 6 do 10 odsto.

  Na ovaj način, pripadnici ove kriminalne grupe su do sada prisvojili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.818.125 dinara. Protiv još sedam osoba, odgovornih lica privrednih subjekata, koje su izvršile novčane uplate na račune pomenutih firmi, biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE