UJEDINJENA OPOZICIJA SRBIJE: DS će imati svog kandidata na beogradskim izborima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UJEDINJENA OPOZICIJA SRBIJE: DS će imati svog kandidata na beogradskim izborima

  Lider DS Dragan Šutanovac izjavio je da će DS imati svog kandidata za gradonačelnika Beograda kao i da “ne postoji verovatnoća” da će podržati bilo koga drugog.

  On je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao i da je jedino celishodno za opoziciju da se formira socijal-demokratska grupacija stranaka za predstojeće gradske izbore.

  “Beogradski izbori su prvi korak u menjanju ovog lošeg režima i bilo bi dobro da napravimo koaliciju koja bi sa jasnom političkom orijentacijom nastupila na njima a možda i na parlamentarnim izborima”, kazao je lider DS-a.

  Šutanovac je potvrdio da se susreo sa nekadašnjim predsednikom DS-a i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom koji je najavio da će se kandidovati na predstojećim beogradskim izborima ali nije govorio o detaljima razgovora.

  “Činjenica je da sam razgovarao i sa predstavnicima drugih opozicionih stranaka. Đilas je četiri godine bio pošteđen medijskih napada, za razliku od Demokratske stranke”, kazao je Šutanovac.

  On je ocenio i da su stranke “jedini alat” za menjanje režima navodeći da je “neizvodljivo” da tako nešto učine pokreti ili inicijative.

  Komentarišući saopštenje SPS-a u kome je ta stranka izrazila “iskreno žaljenje” zbog saradnje sa demokratama u periodu od 2008. do 2012. godine, Šutanovac je kazao da je osećaj “obostran”.

  “Mi smo tada postavili Srbiju na tračnice na kojima se i danas, istina u usporenom pravcu, kreće”, kazao je predsednik Demokratske stranke.

  On je dodao da bi Demokratskoj stranci odgovaralo da se raspišu i vanredni parlamentarni izbori.

  “Predstojeći izbori u četiri opštine biće nam dobar pokazatelj i pored aktivnog bojkota nekih iz opozicije, što će nas sigurno oštetiti”, naveo je Šutanovac.

  Izvor: Beta

  Foto: Logo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE