Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ukusi Sardinije u Beogradu

    Falkensteiner Resort Capo Boi zajedno sa šefom kuhinje Massimom Balia posetiće i ove godine Beograd od 18. do 21. aprila.

    U ovoj nedelji, u restoranu hotela Falkensteiner, gosti će moći da uživaju u specifičnoj kuhinji Sardinije, zvucima italijanske muzike uživo, kao i u pravom italijanskom sladoledu koji će pripremati čuveni poslastičar Marco Serra iz Torina.

    I to svake večeri od 19 časova ekskluzivno u restoranu hotela Falkensteiner Belgrade.

    Massimo Balia, Executive Chef, rođen je na Sardiniji, gde i dalje živi. Moto ovog šefa kuhinje je: “Ljudi na Sardiniji žive duže jer jedu bolje”.

    Sardinjani imaju izreku – ‘A chent ‘annos’ – koja bi značila: Želimo vam da doživite stotu!
    Massimiliano je lokalna gastronomska zvezda. Njegova tipična mediteranska i sardinijska kuhinja se bazira na jednostavnim sastojcima a deo je nasleđa od nekoliko hiljada godina.

    Marco Serra je specijalista za sladoled iz Torina. On sam učestvuje u svim fazama pripreme. Pronalazi originalne sirovine. Osmišljava nove ukuse. Meša sastojke. Proba finalni proizvod! Za svoj sladoled kombinuje tradicionalno znanje sa novim varijacijama.

    Cena bifea po osobi RSD 2.900

    Meni:

    Predjela:
    Salata od lignji sa sušenim paradajzom, artičokama i limunom
    Slatko kiseli plavi patlidžan
    Pečeni rikota sir sa medom i pomorandžom
    Hobotnica kuvana u crnom vinu
    Brusketi sa crnim maslinama sa Sardinije
    Omlet sa šparglom, rikota sirom i šafranom
    Slatko kisela tuna sa čeri paradajzom i svežim bosiljkom

    Prvo jelo
    Špageti Bottarga
    Straccetti (sveža pasta) u ragu sosu
    Supa od boba sa slaninom

    Glavno jelo
    Kuvana jagnjetina sa artičokama i krompirom
    File brancina u Vernaccia belom vinu sa sušenim paradajzom i krompirom

    Dezert
    Seadas – tipični desert Sardinije sa rikota sirom
    Semifreddo italijanska hladna torta sa limunom
    Domaći sladoled

    Vina Sardinije
    Belo vino – Costamolino (Vermentino di Sardegna DOC) – 2.700 rsd
    Crveno vino – Costera (Cannonau di Sardegna DOC) – 3.200 rsd
    Crveno vino/ – Turriga (Isola dei Nuraghi 2012) – 11.900 rsd

    Rezervacije:

    Falkensteiner Hotel Belgrade
    Tel: +381 / (0)11 / 225 0000
    [email protected]

    Izvor: BIZLife

    Foto: Promo

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE