Umetnici pobedili na takmičenju učeničkih kompanija - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Umetnici pobedili na takmičenju učeničkih kompanija

  Učenička kompanija „String and Wood” iz Geodetske tehničke škole po oceni stručnog žirija osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija iz Beograda održanom u petak u Mercator centru.

  Ovi srednjoškolci se u okviru svoje kompanije bave izradom umetničkih slika od drveta i konca.

  Drugo mesto pripalo je kompaniji „VerdEco” koju čine učenici Farmaceutsko-fizioterapeutske škole koji se bave proizvodnjom prirodnih boja za slikanje organizacijom ekskurzija na kojima đaci borave u kućama učenika domaćina. Učenička kompanija „Zvrk” iz Saobraćajno-tehničke škole osvojila je treće mesto sa ekološkim igračkama izrađenim od restlova drveta.  Pored njih, na nacionalno finale plasirale su se i učeničke kompanije „Grow” i „Image-ination-box”.

  Zajedno sa pobednicima ostala tri regionalna takmičenja (jugozapadna Srbija, Vojvodina i jugoistočna Srbija), ovi učenici će se u Beogradu u maju boriti za titulu nacionalnog pobednika i predstavnika Srbije na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine u Švajcarskoj.

  „Nakon prošlogodišnjeg učešća na takmičenju, đaci su bili izuzetno motivisani i želeli su da se ove godine predstave sa nečim jedinstvenim. Iskoristili su znanje stečeno u školi, spojili ga sa kreativnim izražavanjem, tražili sponzore za nabavku materijala, naporno radili i pridobili podršku cele škole. Sve su odradili sami i dokazali da je mladim ljudima dovoljno dati samo priliku da pokažu svoje sposobnosti jer znanje i entuzijazam već imaju”, izjavila je Marijana Milošević, nastavnica i mentor pobedničke učeničke kompanije.

  takmicenjeIzazov

  Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Ministarstva privrede, Societe Generale banke, kompanije TeleGroup i Mercator centra.

  Učenička kompanija je program organizacije Dostignuća mladih koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola i sprovodi se širom sveta. Program traje preko cele školske godine a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja. Učenici koji su „zaposleni” u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe „Dostignuća mladih” i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije.

  Program Učenička kompanija deo je projekta „Godina preduzetništva 2016” koji sprovodi Vlada Republike Srbije.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE