Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ušteda po traktoru 1.000 evra

    Prosečna poljoprivredna domaćinstva, koja imaju po jedan ili dva traktora, moći će od sledeće godine da uštede do 1.000 evra godišnje, a ona veća od tri do četiri hiljade evra.


    Vlada Srbije u četvrtak je usvojila Predlog izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim se ukida godišnja registracija traktora, pa će obavezan biti samo njihov tehnički pregled.

    Kako nam je rekao Bojan Kostreš, narodni poslanik i zamenik predsednika LSV, početkom godine očekuje se da taj zakon usvoji i Skupština Srbije.

    – Odbori LSV su u proteklih osam meseci širom Vojvodine organizovali niz akcija i prikupljanje potpisa kako bi ukazali na to da su traktori i poljoprivredne mašine sredstva za rad i da nisu isto što i automobili. U kampanji „Stop registraciji traktora“ upozoravali smo da je godišnja registracija prevelik namet za ionako siromašna vojvođanska domaćinstva. Poljoprivrednici su dosad traktore registrovali kao radnu mašinu, poput bagera ili buldožera, trajnom registracijom. Troškovi su im bili preveliki na godišnjem nivou. Donošenje ovog zakona je dobar primer saradnje institucija, Ministarstva poljoprivrede, MUP i različitih stranaka – rekao je Kostreš i dodao da se očekuje da taj zakon bude usvojen u parlamentu najkasnije početkom godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE