Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rezerve mazuta su samo pozajmica

    Direkcija za robne rezerve obezbedila je pomoć ukupne vrednosti od oko 61.5 miliona dinara za opštine u Srbiji u kojima je proglašena vanredna situacija.
     
    Kako je rekao direktor ove direkcija Goran Tasić obezbeđeno je i oko 500.000 litara nafte koja je namenjena za mašine za čišćenje snega. Pomoć se upućuje u svih 38 ugroženih opština i gradova i daje se bespovratno, a ide na teret budžeta, odnosno Direkcije za robne rezerve, rekao je Tasić.
     
    Tasić je istakao da je za ovu grejnu sezonu obezbeđeno oko 45.000 tona mazuta za toplane u Srbiji, što je skoro dve trećine od potreba toplana, ne računajući grad Beograd koji je sam obezbedio potrebne količine energenata za grejanje. On je dodao da su sve ostale toplane ove grejne sezone oslonjene praktično na Vladu Srbije i republičku Direkciju za robne rezerve. Tasić je objasnio da je ta pomoć u vidu pozajmice, ali da se ta količina mazuta mora vratiti i apelovao na lokalne samouprave i na njihova komunalna preduzeća da to imaju u vidu. 

    „Gotovo tri godine koriste mazut iz robnih rezervi i to je sada zaista ozbiljna cifra i u opticaju je nekih sedamdesetak hiljada tona“,dodao je Tasić. 

    On je rekao da je pojačano i grejanje zbog vremenskih uslova i da će sigurno biti zahteva za dodatnim količinima mazuta, a prema njegovim rečima, do sada nije bilo problema sa grejanjem.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE