Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskoro usvajanje Plana detaljne regulacije za Tržni centar Zlatibor

    Plan detaljne regulacije za Tržni centar Zlatibor, čija je izgrada u toku, biće usvojen najkasnije do 25. marta 2012. godine, saopštila je opština Čajetina.
     
    Izradom Plana, u dugoročnom periodu, centar Zlatibora će postati uređeno naselje atraktivno kao i primer dobre prakse za usklađen razvoj u svim segmentima. Plan detaljne regulacije je deo projekta „Planski razvoj centralnog Zlatibora“ koji finansira Evropska unija.
     
    Nacrt plana detaljne regulacije Tržnog centra Zlatibor, posle uvida građana, sa primedbama je prosleđen Obrađivaču plana Arhitektonskom fakultetu Univerzitetu u Beogradu.
     
    Na javnoj sednici bilo je razmotreno 37 dostavljenih primedbi zainteresovanih sugrađana. Primedbe su se uglavnom odnosile na spratnost izgrađenih, ili planiranih objekata. Ideja fakulteta je da se što je moguće više, ispoštuju zahtevi građana koji imaju svoje poslovne objekte u Tržnom centru, a da se pri tom ne naruši estetski izgled Zlatibora.
     
    Obratila se pažnja na očuvanje i unapređenje otvorenih prostora – trga, zelenih površina, pešačkih staza, a stavljen je poseban akcenat na izgradnju i uređenje staza za osobe sa invaliditetom. To se posebno odnosi na pešačke staze sa rešenom nivelaciom pomoću rampi čiji je nagib prilagođen svim kategorijama korisnika ovog prostora, a posebno osobama sa invaliditetom.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE