Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nekategorizovano
    autor

    Zgrada Kristal predstavlja energetsku budućnost

    Dok se u Srbiji građani brinu kako da plate račune istovremeno nemilice rasipajući energiju, u svetu je energetska efikasnost odavno imperativ. Nemačka kompanija 'Simens' je pokazala u zgradi Kristal u Londonu kako će izgledati energetski održivi gradovi u budućnosti.

    Energetski efikasni gradovi su neminovnost u budućnosti, a da je to više nego ostvarivo prikazaola je nemačka kompanija 'Simens' na primeru zgrade Kristal u Londonu. Ova moderna građevina ne samo što ima oblik i ime Kristala već poput njega skuplja i energiju. Zgrada sama proizvodi 15 odsto energije iz solarnih panela, toplotnih i zemnih pumpi. Zdanje od 6.300 kvadratnih metara potpuno je energetski efikasno i zasnovano na obnovljivim izvorima energije.

    Kristal je istovremeno: konferencijski centar, centar inovacija i tehnologija i stecište stručnjaka. Arhitektonska je atrakcija, ne samo britanske prestonice, već i sveta, jer ima stalnu izložbu razvoja gradova. Kroz virtuelne postavke posetioci sami mogu da recimo prave energtski efikasnu kuću ili računaju uštede energije. Simens je prestavio i velike mogućnosti razvoja infrastrukture nekih evropskih gradova među kojima je i Beograd. Međutim, po kvalitetu vazduha od 30 rangiranih, srpska prestonica je na 27 mestu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE