Najavljena konferencija ‘Biomasa za sisteme daljinskog grejanja u Srbiji’

U svetlu problema u održivom snabdevanju toplotnom energijom potrošača u više od 50 gradova i opština u Srbiji, i uz rastuće interesovanje investitora za održivim prinosima, CESID uz podršku Ambasade Finske u Srbiji i Stalne konferencije gradova i opština, 5. juna 2013. godine organizuje konferenciju 'Biomasa za sisteme daljinskog grejanja u Srbiji'.

Konferencija će okupiti gradonačelnike i predsednike opština koje imaju sisteme daljinskog grejanja kao i direktore javnih preduzeća u čijoj je nadležnosti daljinsko grejanje na lokalnom nivou, predstavnike Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, predstavnike finskih tehnologija, opreme, privatnih i institucionalnih investitora, međunarodnih finansijskih institucija, vodeće savetnike i razvojne agencije, i vodeće ekonomiste, pravnike i tehnologe fokusirane na primenu biomase u energetske svrhe.

Cilj konferencije je da pokaže da je biomasa izvodljivo, dostupno i isplativo rešenje za probleme daljinskog grejanja u Srbiji. Okupljenima će biti ukazano na konkretne mogućnosti za primenu biomase u sistemima daljinskog grejanja na lokalnom nivou i na konkretnu tehničku podršku koja je lokalnim samoupravama dostupna za rešavanje nagomilanih problema sistema daljinskog grejanja u Srbiji.