Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nekategorizovano
    autor

    U Ponikvama otvorena vetroelektrana vredna 345 mil kuna

    U Ponikvama na poluostrvu Pelješac svečanoje  otvorena jetroelektrana, vredna 345 miliona kuna, investitora nemačke kompanije WDP.

    Reč je o projektu koji je na ponikovskim brdima započet u junu 2011, dovršen u oktobru prošle godine, a u pogon je pušten 11. marta ove godine.

    U opremanje i gradnju ovog projekta nemačka kompanija "WDP Europe GmbH" iz Bremena uložila je 345 miliona kuna. Uz 16 vetroagregata izgrađeni su trafostanica i dalekovodi radi spajanja na elektroenergetsku mrežu preko koje će se iz obnovljivih izvora energije s područja Dubrovačko-neretvanske županije moći  da snabdeva 23 hiljade domaćinstava.

    Svečanosti su prisustvovali nemački ambasador u Hrvatskoj Hans Peter Annen, direktor vetroelektrane Ponikve Andreas Chollet i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić koji jeizmeđu ostalog, istako kako je reč o jednoj od najvećih investicija u toj županiji.

    Nemački ambasador Annen izrazio je zadovoljstvo što se otvaranje ovog projekta događa upravo u trenutku kada je nemački parlament ratifikovao ugovor o pristupanju Hrvatske Evropskoj uniji.

     

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE