Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Neobjašnjiv pad plata u Britaniji

    Centralna banka Engleske blago je povisila prognozu privrednog rasta Britanije za ovu godinu, ali je izrazila zabrinutost zbog pada ličnih primanja, prvi put od 2009. godine.

    U okviru kvartalnih ekonomskih prognoza, centralna banka je podigla prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda Britanije na 3,5 sa ranijih 3,4 odsto za ovu godinu.

    Guverner Mark Carney kaže da zamajac privrede sada deluje sigurniji, kao i da će stopa nezaposlenosti do kraja godine pasti ispod šest odsto, nakon što su najnoviji podaci pokazali da je nezaposlenost u periodu april-jun pala na 6,4 odsto, najniži nivo za poslednjih šest godina.

    Banka Engleske je, međutim, prepolovila prognozu rasta plata za 2014. godine na ispod 1,25 odsto, prenela je agencija AP.

    Podaci britanske kancelarije za statistiku (ONS) su, takođe, pokazali da su primanja, u periodu april-jun bile za 0,2 odsto niža u odnosu na isti period lane, zbog neubičajeno visoke stope rasta iz prošle godine.

    Šta god da je razlog tome, reč je o prvom padu plata od maja 2009. godine kada je Britanija, kao i ostatak sveta, bila pogođena recesijom zbog globalne finansijske krize.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE