Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odrekao se bogatstva i uzgaja hranu koju deli siromašnima

    Zvezda američkog fudbala, Jason Brown odrekao se multimilionskog ugovora i odlučio da postane farmer i hrani siromašne.

    Kada je 2009. godine potpisao ugovor sa St. Louis Rams vredan 37,5 miliona dolara, Brown je postao najplaćeniji centar u američkom fudbalu.

    Tri godine kasnije, 2012, imao je 29 godina i pred tu sezonu je obavestio Remse da napušta američki fudbal, te da im ostavlja 12,5 miliona evra koje je trebalo da zaradi u prvenstvu čiji se početak približavao.

    Odlučio je da digne ruke od fudbala zaradivši do tada 25 miliona dolara, kako bi kupio 404 hektara zemlje u Severnoj Karolini koju je počeo da obrađuje.

    I tu nije kraj iznenađenjima. Naime, Brown, koji je o povrtarstvu učio sa interneta, odlučio je da i sam radi na ogromnim njivama, zajedno sa unajmljenim radnicima, ali krajnji cilj je ono što stavlja krunu na celu priču.

    Njegova "First Fruits Farm" već funkcioniše. Uzgaja krompir i drugo povrće, a potom kompletnu žetvu, osim dela za ličnu upotrebu, poklanja kako bi se nahranili siromašni i beskućnici.

    Samo ove jeseni poklonio je oko 23 tone krompira i oko pet tona krastavca onome što bismo mi nazvali narodnim kuhinjama.

    Mnogima, čak i osobama koje su angažovane kao nadzornici na njegovom imanju, i dalje je čudno kako se to neko odlučio da uloži u hranu – koju poklanja.

    "Znate, ljubav je najlepša valuta koju možete dati bilo kome", kaže ovaj tridesetjednogodišnji "grmalj" od 145 kilograma, koji je karijeru posvetio čuvanju kvoterbekova, ali život ljudskosti.

    Foto: screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE