Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gladijator gleda ka areni, ali fudbalskoj

    Holivudska megazvezda Russell Crowe razmišlja da kupi engleskog drugoligaša Leeds United, o čemu se preko Twittera već "konsultovao" sa navijačima nekada moćnog ostrvskog kluba.

    Trenutni vlasnik trostrukog šampiona Engleske je Massimo Cellino, koji je suspendovan na četiri meseca sa funkcije direktora zbog utaje poreza, a nije siguran da po njenom isteku želi da se vrati u klub.

    Zbog toga su britanski mediji počeli da javljaju o tome da bi Crowe, kao veliki navijač Leedsa, mogao da postane novi vlasnik.

    Iz Leedsa su demantovali da razmišljaju o prodaji kluba, ali dobitnik oskara za čuvenog "Gladijatora" proverio je preko Twittera raspoloženje navijača na tu temu i naišao na pozitivne reakcije.

    To bi moglo da približi novoj ulozi glumca poreklom sa Novog Zelanda, čije bogatstvo je procenjeno na oko 66 miliona evra, a Crowe je već suvlasnik australijskog ragbi kluba Južni Sidnej Rabitos.

    Crowe međutim ne bi postao prvi glumac sa vlasništvom nekog fudbalskog kluba, pošto je Drew Carey to već jeste sa članom MLS Sijetl Saundersima. Američki komičar je preuzeo Saunderse 2007. godine.

    Sa druge strane, najpoznatiji muzičar koji je kupio neki fudbalski klub bio je Elton John. On je 1976. godine preuzeo engleski Votford, u kome se zadržao više od trideset godina, do novembra 2008.

    Holivudske zvezde Cameron Diaz i Drew Barrymore dovođene su u vezu sa londonskim Brentfordom, pošto su često dolazile na njegove utakmice dok je Dan Tana bio njegov vlasnik.

    "Cameron i Drew su među redovnim gostima u klupskom restoranu. Voleo bih da je dolaze zbog hrane, ali mislim da se raspituju o klubu", rekao je tadašnji Brentfordov vlasnik. Njih dve se ipak na kraju nisu odlučile na ulaganje u engleskog niželigaša.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE