Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučićev savetnik u Kazahstanu zarađuje 400.000 evra

    Bivši austrijski kancelar Alfred Gusenbauer za vrbovanje konsultanata za potrebe predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbayeva zarađuje 400.000 evra godišnje.

    Ovo tvrdi nemački nedeljnik Spiegel. Tako je navodno za velike svote "kupio" nekadašnjeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera, bivšeg italijanskog premijera Romana Prodija, nekadašnjeg predsednika Poljske Aleksandra Kvašnijevskog i ranijeg šefa španske diplomatije Marseilna Oreju.

    Kao šef "Kluba prijatelja Kazahstana" on je radio na poboljšanju imidža zemlje i podsticao kontakte na najvišim nivoima.

    Spiegel dalje tvrdi da je između Šredera i Gusenbauera došlo do razdora jer je nekadašnji nemački kancelar dobijao "samo" 300.000 godišnje, a raniji austrijski kancelar 400.000 evra.

    Zbog toga je Šreder, koji je nedeljniku priznao da je bilo sastanka, ali da nije dobijao novac i istupio iz Kluba. Gusenbauer se, o svom delovanju za Kazahstan, izjasnio preko saopštenja advokatske kancelarije koja ga zastupa.

    On je rekao da je vladu i predsednika Kazahstana savetovao u pitanjima međunarodne politike i ekonomije, ali i integracije u Svetsku trgovinsku organizaciju, kao i oko OEBS, prenosi austrijska štampa.

    Inače protiv Gusenbauera je državno tužilaštvo u Beču vodilo istragu zbog navodno obaveštajnih aktivnosti protiv Austrije, ali je postupak početkom prošle godine obustavilo.

    Bivši austrijski kancelar i dalje je savetnik premijera Srbije Aleksandra Vučića, a ovo je nedavno listu Danas nezvanično rekao izvor iz vrha Vlade Srbije. Kako je premijer svojevremeno rekao, plata Gusenbauera je oko 1.900 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE