Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nekategorizovano
    autor

    Organsko meso

    Kada se pomene organska hrana ljudi prvo pomisle na voće i povrće, a zatim i na takvu vrstu mleka. Međutim, u poslednje vreme sve se više priča i o organskom mesu, koje je ove godine počelo da se proizvodi i u Srbiji.

    Koja je razlika između običnog i organskog mesa i da li je organsko meso zdravije? Što se tiče stručnjaka, oni prednost daju organskom mesu, jer meso životinja koje se hrane prirodnom hranom ima više vitamina i minerala,  pre svega kalcijuma, gvozđa, magnezijuma, omega 3 masnih kiselina i antioksidansa, što u velikoj meri može doprineti očuvanju zdravlja ljubitelja ovog hranljivog mesa.

    Ono što je posebno važno je da ova specijalna junetina ne sadrži aditive, hormone, konzervanse, emulgatore, veštačke boje, arome i pojačivače ukusa, a uz to ima i manji sadržaj masnoće, za razliju od konvencionalnog mesa u koje se dodaju aditivi kako bi se duže sačuvalo. Ove supstance prouzrokuju mnoge neželjene efekte i narušavaju zdravlje i funkcije organizma.

    Organsko meso ima specifičan ukus, miris i boju, i posebnu sočnost u pripremi, jer hrana koja se koristi u ishrani goveda je sveža organska trava koja nema pesticida, genetski modifikovanih organizama ni njihovih produkata. Proizvodi se pod strogim nadzorom i u skladu sa propisima Evropske Unije i Srbije, koje kontrolišu ovlašćene sertifikovane organizacije.

    Ova vrsta mesa je veoma zastupljena u svetu, a kod nas se od prošle nedelje, organska junetina može se kupiti u METRO Cash & Carry Zemun. Ona dolazi sa farme iz Čuruga koja je ove godine prva počela da proizvodi ovakvu vrstu mesa.

    Ukoliko ste pristalica zdrave ishrane sigurno ćete u svoju kuhinju uvrstiti nešto ili sve iz asortimana ove kvalitetne organske junetine u kojoj se nalazi meso od plećke, buta, grudi, vrata, pauflek, kao i meso gulaš i usitnjeno meso.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE