Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako napraviti limunadu kada vam život da limun

    Umesto što trošite vreme razmišljajući koliko su stvari loše, razmišljajte o tome koliko dobre mogu biti. Pozitivan stav je ključ uspeha. Ovi praktični alati će pomoći da razumemo kako da održimo stavove pozitivnim šta god se dešavalo.

    Ne smemo dozvoliti našim stavovima da utiču na naše sveopšte stanje. Život će nam donositi razne situacije ali naš stav i emocije moraju ostati netaknuti, navodi Success.

    1. Uzmite malo vremena

    Neželjene situacije dolaze niotkuda kada im se najmanje nadamo. Tada mi reagujemo tako da to najčešće usložava problem jer pokušavamo da delamo slabošću koja nam se javila umesto snagom. Donosimo nepromišljene odluke i poprilično smo zatečeni situacijom.

    Kada se ovo sledeći put bude dogodilo, odstupite i pogledajte problem sa distance. Ovo će vam omogućiti da se racionalno pozabavite problemom umesto da delate emocijama. Takođe moćićete da odaberete kako ćete se postaviti i da upravljate svojim emocijama i izrazom lica. Udahnite, uzmite šolju kafe i vladajte situacijom.

    2. Koncentrišite se na cilj

    Problem sa neugodnim situacijama jeste odvraćanje pažnje sa bitnih stvari. Fokusiranje na životne ciljeve često će vam pomoći da u potpunosti izbegnete problem ali ukoliko se on ipak desi, samo se trudite da gledate širu sliku. Ukoliko vidite da tonete u apatiju zbog okolnosti u kojima ste se našli, sedite i zapišite svoje ciljeve i mišljenje o tome kako to možete postići.

    3. Fokusirajte se na rešenje, ne na probleme

    Neprijatne situacije ne sede dokone već su željne pažnje. Često znamo da se učaurimo u njih. Ne pričajte o problemima već o rešenjima. Neka vaše misli ne budu obuzete negativnostima već se koncentrišite na pozitivne stvari. Sazovite porodicu ili poslovni tim na brainstorming o rešenjima, ne o veličini problema. Motivišite druge i ne dozvolite ni za tren da se uhvatite u mrežu tuge koja će vas uviti veoma brzo i u potpunosti.

    4. Nađite pozitivan input

    Briga je uvek nešto što možete sami. Kada je reč o ’suncu iznad oblaka’ ponekad je potrebna pomoć. Kada se osećate loše trudite se da izbegavate negativne ljude, i upravo da pronalazite pozitivne ljude koji će vas napuniti dobrom energiom i dati vam podstrek. Nađite vama bliske ljude ili one koji su se već susretali sa sličnom situacijom.

    5. Recite sebi da će sve biti u redu

    Vi ste najveći izvor moći i energije. Razmišljajte o dobrim i lepim stvarima iz života, koje vas mogu učiniti srećnim samom mišlju o njima. Niko vam ne može pomoći ukoliko ste sami u panici. Budite sebi najveća podrška. Vaš stav će inspirisati druge, a i vas same na kraju dana.

    6. Upamtite da je sve prolazno

    Problemi sa kojima se trenutno suočavate neće trajati zauvek. Pomislite samo na to koliko ćete biti jaki kada se završi i ta etapa vašeg života i kako ćete sa ponosom i osmehom gledati na sve to. Ne padajte u depresiju jer se svaka situacija da rešiti.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE