Direktor Gugla o MOĆNOM Internetu: Danas kvalitet nije presudan

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Moć interneta je to što je omogućio običnim ljudima da se svojim sadržajem takmiče sa velikim kompanijama, istakao je direktor Gugla za autrorsko pravo, Sedrik Manara.

Manara je, na stručnoj konferenciji „Internet dijalog“, rekao da je izazov interneta to što se uvek hoće više platformi, više sadržaja i slično.

Kako on navodi, danas imamo pristup svemu čim se uključimo na internet i jako je teško regulisati pravila i dozvole. „Na internetu svako može da okači svoj sadržaj i to veoma lako. Moć tehnologije je veoma fascinantna“, ističe Manara.

On je istakao kako su danas svi kreatori sadržaja i da su svi konkurentni na ovom tržištu.

„Čak 99 odsto sadržaja danas nije proizvod velikih medijskih i drugih kuća, već pojedinaca kao što su blogeri i nezavisni fotografi“, objasnio je Manara.

On je u svojoj prezentaciji predstavio i neke statističke podatke, koji ukazuju na količinu sadržaja koja se postavlja na internet svakim minutom.

„Na Jutjubu se svakog minuta postavi 400 sati video materijala, na razne blogove, za isto vreme, postavi se 250 hiljada reči, dok se tri milijarde fotografija okači na internet u jednom danu, i to samo od strane najvećih svetskih kompanija“, naglasio je Manara.

„Moć interneta je to što je omogućio običnim ljudima da se svojim sadržajem takmiče sa velikim, starim kompanijama“, rekao je Manara.

Kako je naveo, danas kvalitet nije presudan, već način pristupanja korisnicima usluga.

“Vrednost proizvoda ne zavisi više samo od kvaliteta, već sposobnosti da se približimo ljudima. Distribucija je postala jedan od najvećih izazova na internetu”, objašnjava on.

Stručni skup „Internet dijalog“ održan je u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Izvor: Danas

Foto: Pixabay