Đilas predlaže “gojenje” opozicije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Dragan Đilas  izjavio da opozicija mora da se udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo i stručne timove za različite oblasti. Fokus u narednom periodu, prema njegovim rečima, treba da bude na borbi za fer izborne uslove bez kojih, kako kaže, više nema svrhe izlaziti na izbore.

Đilas je za N1 ocenio da su izbori u Beogradu pokazali da je ujedinjenje opozicije u jedan savez, jedino rešenje za promene u Srbiji.

“Moj predlog je da se formira jedan savez koji će biti iznad obične koalicije, koji će imati svoja tela, da svaka stranka da svoje ljude, da ima neke programske stvari. Na kraju se cela kampanja svela, pored mog truda da se to izbegne, na ‘Ua, Vučić’”, naveo je Đilas i istakao da opozicija građanima mora da ponudi programska rešenja – u ekonomiji, zdravstvu, prosveti itd.

TADIĆ

Komentarišući inicijativu bivšeg predsednika Srbije i DS-a Borisa Tadića da se forimra demokratska unija, Đilas je rekao da će podržati svaku ideju koja vodi ka ukrupnjavnaju opozicije, ali ne i da se prave labave koalicije za 45 dana predizborne kampanje, posle čega će svako da krene na svoju stranu i radi za sebe.

“Ako u Nišu treba da postoji organizacija, hajde da vidimo ko je tamo najbolji – pa svi da se udruže oko njih. Da ima jedan brend, jedno ime, zajedničke prostorije ida napravimo nešto novo”, istakao je Đilas.

 

Izvor: N1

Foto: Beta