Gimnazija u Pirotu dobila učionicu za ruski jezik uz podršku NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: NIS

Đaci pirotske Gimnazije dobili su novi kabinet za ruski jezik čije kompletno opremanje je podržala kompanija NIS u okviru programa „Energija znanja“.

Projekat je realizovan u okviru  Memoranduma  o saradnji koji su krajem prošle godine potpisali NIS i Gimnazija u Pirotu radi realizacije zajedničkih aktivnosti na popularizaciji i poboljšanju uslova za učenje ruskog jezika u ovoj Gimnaziji.

NIS je ovaj projekat realizovao u želji da izađe u susret interesovanju  velikog broja učenika iz Pirota da uče ruski jezik,  kao i nakon njihovog učešća i odličnog plasmana na Olimpijadama znanja iz  ruskog jezika koje NIS organizuje već pet godina zaredom.

Svečanom otvaranju kabineta prisustvovali su gradonačelnik Pirota Vladan Vasić,  Snežana Lakićević, savetnica zamenika Generalnog direktora NIS-a, direktor pirotske Gimnazije Bratislav Krstić, predstavnici Ruskog doma, kao i mnogobrojne zvanice.

„Pre šest godina Naftna industrija Srbije pokrenula je veliki projekat pod nazivom “Energija znanja” koji pored ostalog ima za cilj poboljšanje uslova obrazovanja u osnovnim, srednjim školama, fakultetima i univerzitetima širom naše zemlje“, rekla je ovom prilikom savetnica zamenika generalnog direktora NIS-a, Snežana Lakićević, i dodala: „Pirotska gimnazija je izuzetna, prvenstveno po rezultatima koji njeni učenici ostvaruju na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz ruskog jezika, ali i prirodnih nauka. Kada smo videli da veliki broj učenika ove gimnazije uči ruski, odlučili smo da otvorimo učionicu koja će služiti đacima ove gimnazije, ali i građanima Pirota da usavršavaju ruski jezik“, navela je Lakićević .

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota izrazio je zadovoljstvo što je uspostavljena saradnja sa velikom kompanijom kao što je NIS. „Veoma nam je drago što sa tako uspešnom kompanijom ostvarujemo saradnju. Gimnazija je ponos našeg grada i želimo što je više moguće interdisciplinarnih i multidisciplinarnih veza sa inostranstvom“, naveo je gradonačelnik i istakao da u Gimnaziji predstoje opsežni radovi oko renoviranja školske zgrade.

Izvor: BIZLife

Foto: NIS